Ensimmäiset pari viikkoa Reykjavikissa

Ensimmäiset viikot täällä Reykjavikissa ovat menneet varsin sukkelaan. Lähdin 4.8.2012 Helsingistä kohti Islantia. Elokuun 6-25.8 olin Länsivuonoilla Núpurissa EILC-kielikurssilla, mikä oli positiivinen kokemus. Paikka oli käytännössä keskellä ei mittään. Olen kuvannut paikkaa tutuille sanomalla, että siellä oli vuoria ja meri sekä lampaita. Aamun oppitunnit olivat leppoisia ja jokainen pystyi ottamaan valinnaisia kursseja iltapäiville sen verran kuin kiinnostusta ja intoa riitti. Ensimmäisten viikkojen aikana opin islannin kielen perusteita sekä jotakin islantilaisesta kulttuurista ja mentaliteetista.Asuinpaikkana ja kouluna toimi Hotel Nupur, josta täytyy erikseen mainita erittäin rento ja ystävällinen henkilökunta! Veljekset pyörittävät hotellia ja ovat hyvin avoimia sekä vieraanvaraisia. Kaksi kertaa viikossa kulki bussi viereiseen Ísafjörður- kaupunkiin tai paremmin sanottuna kylään. Sieltä löytyi kaupat, leipomot, posti yms peruspalvelut sekä Westfjordin alueen yliopisto, jossa järjestettiin osa valinnaisista kursseista.

Varsinaisen vaihdon orientaatiopäivä oli 31.8 täällä Reykjavikissa Islannin yliopistossa (Háskolí Íslands). Olen valinnut kolme kurssia, jotka suoritan syyslukukauden aikana. Joka päivä on vajaa kaksi tuntia koulua, mikä tuntuu ihan sopivalta 😀

Asun Hotel Floki- nimisessä guest housessa, joka majoittaa vaihto-oppilaita kahdessa rakennuksessa. Onnekkaasti samaan rakennukseen sattui majoittumaan kaksi kaveria kielikurssilta, joten tuttuja oli jo valmiina. Huone, jossa asun on vaatimaton, mutta kelpaa syyslukukaudeksi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s