”Skyrrin” ostoon

Täällä Islannissa on myynnissä Skyrriä (Skyr). Se on jotain jukurtin ja viilin välistä ja sitä saa kuulemma nykyään Suomestakin. Oikein hyvä välipala. Vanhempani olivat viime viikon täällä käymässä, eikä minun tarvinnut juuri huolehtia ruuan ostosta, kun kävimme ulkona syömässä. Nyt täytyy taas palata arkeen ja mönkiä ruokakauppaan, skyr on tietysti ostoslistalla. Yksi purkki maksaa vajaan euron, muistaakseni 130kr.  Käyn tekemässä ruokaostokseni pääasiassa Bónus-kaupasta, joka on edullisimmasta päästä. Kaupan tunnistaa punaisesta säästölipasporsaasta.

Olen ollut nyt muutamalla reissulla kavereiden kanssa. Yhtenä viikonloppuna kävin Landmannalaugarissa, joka on kuuluisa ihmeellisistä vuoristaan. Siellä on myös luonnossa oleva kuumalähde, joka oli aivan ihana kokemus. Vettä satoi ja oli koleaa, mutta vesi lämmintä. Samalla reissulla kävimme myös katsomassa perusnähtävyydet kuten Geysirin ja Gullfossin. Vesiputouksia tässä maassa riittää, joten niitä olen nähnyt useamman kappaleen. Autonvuokraus tulee suht halvaksi, jos porukkaa on auto täynnä. 25e oli autonvuokra lauantaille, kun kustannukset jaettiin viidelle. Suosittelen ehdottomasti autonvuokrausta, koska se tulee edullisemmaksi kuin bussit (jotka ovat kalliita!) ja autolla pääsee luonnollisesti liikkumaan oman aikataulunsa mukaan ja sinne minne haluaa.

Viikonloppuna kävin valaiden katseluretkellä. Näin muutaman delfiinin ja nopean vilauksen pikku valaasta, joka purskautti vesisuihkun ilmoille. Reissu kesti 3h ja maksoi 50e. Rahastuksen maku jäi suuhun, koska valaita ei oikeasti nähnyt ja retki oli pääasiassa veteen tuijottelua, ensin odottavin mielin, mutta muutaman tunnin tuijotuksen jälkeen alkaa parhaimmallakin optimistilla toivo hiipua.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s