Tervetuloa Islantiin ystävät!

Jep, perjantaina tuli siis kolme kappaletta ystäviä Suomesta kyläilemään. Teimme perjantai-iltana vedenpitävän suunnitelman viikonlopulle. Vuokraamme auton ja lähdemme Pohjois-Islantia katselemaan.Niin teimme. Lauantaina vuokrattiin aato ja lähettiin ajelemaan. Ensimmäisenä tsekattiin Geysir ja Gullfoss sekä Thingvellir. Siihen menikin monta tuntia varsinkin, kun ajeltiin erämaateitä takaisin Ring Road 1:lle. Ol kaanista! Pysähtyessä huomattiin, ettei autossa toimi valot. Oltiin iloisia, että hokattiin se ennen pimeän tuloa. Mentiin Borgarnesiin huoltoasemalle hoitammaan tilanne. Koska olemme Islannissa ja meillä olisi vielä yli 300km matka Akureyriin, lamppujen vaihto ei tietenkään onnistu. Autosta on poistettu paikat, joihin laittaa lamput. Soitan autovuokraamoon yhdelle tyypille, sen jälkeen toiselle ja selitän tilannetta. He selvittävät tilannetta siellä päässä, että mittee voivat tehä. Kuluu tunti. Soitan uudestaan.Heillä ei ole antaa autoa tilalle eikä ketään ajajaa saada kiinni. Yhtiön pomo aikoo kuulemma soittaa minulle at any moment. Pomo soittaa jonkin ajan kuluttua ja selitän tilanteen hänelle uudestaan. Hän yrittää saada minut ajamaan auton Reykjavikiin. Sitten minulta, rauhalliselta savolaiselta, menee hermot. Päästän muutaman kirosanan ja uhkauksen. Sen jälkeen meille löytyikin jostain auto tilalle. Tunnin päästä meillä on uusi auto alla, jonka valot toimii. Vuokraamon omistaja itse ajoi sen meille ja pahoitteli tilannetta. Kysyin, että toimiihan tässä autossa valot, jarrut ja renkaat. Klo 21 päästään ajelemaan kohti Akureyriä. Hirveen kommeet revontulet näkkyy taivaalla ja elämä melekein hymmyilee! Akureyrissa pyöritään muutaman kerran kaupungin ympäri ennen kuin löydetään majoituspaikka. Pientä turhautumista on havaittavissa,onneksi kuski on rauhallisessa yliväsymystilassa eikä jaksa suuttua epätarkoista kartanlukijoista.

Kuva:Anna Eskelinen

Sunnuntaina lähdettiin ajelemaan Myvatn-järven ympäri. Siellä on vaikka ja mitä erilaista nähtävää, mm.kraatereita. Noh, koska olemme Islannissa ja päivä on aurinkoinen sekä kaikki toistaiseksi hyvällä tuulella, autosta lähtee ikkuna sijoiltaan. Osa porukasta itkee ja osa nauraa. Soitan autovuokraamoon. Siellä päässä muistetaan minut.Selitän tilanteen ja sovimme, että menemme jollekin huoltoasemalle näyttämään ikkunaa. Lähin huoltoasema on 80km päässä. Kysyn neuvoa paikallisilta ja he ohjaavat meidät korjaamolle, jossa ystävällinen setä korjaa ikkunan. TaDaa! Kukaan ei enää itke, matka jatkuu ja banjo soi.Siirrymme Husavikiin, pieneen perinteiseen Islantilaiseen kylään. Sieltä hurautamme takaisin Akureyriin, käymme syömässä ja painumme muate.

Kuva:Anna Eskelinen

 

Kuva:Anna Eskelinen

Maanantaina ihastelimme Akureyria ja ajelimme takaisin Reykjavikiin. Poikkesimme ring roadilta Hindsvikiin, melekosta perunapeltotietä.Bongasimme sieltä valaita ja hylkeitä. Lisäksi tiellä tuli vastaan tietenkin lampaita ja vapaana laukkaavia hevosia, odotimme lehmiäkin tielle, mutta ne pysyivät aitauksissaan.

Kuva:Anna Eskelinen

Kuva:Anna Eskelinen

Illalla olimme turvallisesti perillä kellarikerroksessani.Tästä on hyvä jatkaa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s