Joulukuun opintokuulumisia ja eräs reissu Vestmanneyjar-saarelle

HeiHoi! Nyt alakaa olla opintohommat takana päen. Tänään oli suullinen koe kurssista Being Icelandic. Oli ihan lepposa meininki ja tuntu, että män hyvin. Kattava kurssi Islannin perinteistä, uskomuksista ja kulttuurista.Oli mielenkiintonen kurssi kokonaisuudessaan, parhaiten mieleen jäi, millaisia ovat islantilaiset kummitukset, menninkäiset yms.Ennää yks 7 sivun essee pitäs viäntää yhelle kurssille, mutta eiköhän se luonnistu ens viikon aikana.

Eilenhän oli Suomen itsenäisyyspäivä ja myöhän vietettiin sitä tiälläkkii. Toisen suomalaisen vaihto-oppilaan kanssa pyöräytettiin karjalanpaisti ja pottumuussia sekä tortut ja tarjottiin toisille vaihtariystäville. Näytettiin vielä suomalainen elokuva Rare export.Tuumasivat elokuvasta, että taetaa suomalaiset olla aeka mahotonta sakkia… alastomia hurjan näkösiä ukkoja juoksentelloo sinne tänne myötääsä ja nukkummaan männään asseen kanssa. Ja niinhän se männöö,ee myö sitä ruettu kieltämmään.

Lokakuussa tiällä oli visiitillä ystäväni Anne-Mari ja kuten arvata saattaa niin seikkailuihinhan myö jou’uttiin. Vuokrattiin aato minä, Anne-Mari, naapurini Sean ja Miguel sekä Joshua, joka tarttu mukkaan ihan puskasta. Tarkemmin sanottuna issikkavaellukselta. Lähettiin ajelemmaan, ekaks käytiin geysiriä kahtomassa ja sitte hurautettiin rannikolle ja paattia oottelemaan Vestmanneyjar-saarelle. Merenkäänti ol armoton ja meinas tulla huono elämä ite kullekkii,huh huijakkaa. Mutta perille piästiin ja lähettiin tutkimaan saarta. Vettä sato ja tuul vähä kutittel korvoo niinku se tiällä ruukkoo usseesti tehä. Kiivettiin vuorelle ja jäläkeenpäin oon ihan ilonen, että kaikki tultiin ehjinä alas.Ol aika korkeet pudotukset ja liukkaat tikapuut vuorenrinteessä kiinni. Sitte hengailtiin saarella muutama tunti ja palattiin takasin piäsaarelle. Vestmanneyjar-saarella on elossa oleva tulivuori ja viimeks se on purkautunu joskus 70-luvulla. Joitakin jälkiä purkauksesta on vielä näkyvissä. Alako olla jo pimmee, mutta suunnitelmiin kuului käydä luonnon kuumassa lähteessä.Sitä vuan sitten ehtimmään.Ajettiin muutama tunti Hveragerði:in ja sitten käveltiin vuorilla puoltoista tuntia satteessa ja tuulessa. Tuuli ol ihan hurjana, pelotti välillä, että heettää alas jyrkänteeltä. Sitte käytiin kuumassa lähteessä, joka ei ollut koko ajan niin kuuma.Siinä ol kylymiä virtauksia ja ilima ol kylymä, joten kokemus ol kaekinpuolin virkistävä. Sitte lähettiin taapertammaan takasin aatolle ja hurrautettiin Reykjavíkiin. Ol se mahotonta meininkiä. Anne-Mari näytti vaatteineen aivan viikinkisoturilta, ol sen verran muttaa tarttunu lahkeen mutkiin eikä kenkiä ennää tunnistanu kengiksi. Seuraavana päevänä oltiin ihan naatteja.Saatiin raahattua itsemme lähellä olevaan uimahalliin ja siellä lämpimään altaaseen. Siinä tais ollakkin sen päivän ohjelma.

IMG_1209

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s